Gyakori kérdések

Mennyire kell levetkőzni?

Ha valakit nagyon feszélyez, nem kötelező, de nagyon megkönnyíti a vizsgálatot, ha a gerinc görbületeit és mozgásait láthatom, az izom és kötőszöveti elváltozásokat közvetlenül tapinthatom, viszont az sem jó, ha a páciens emiatt nem tud ellazulni és akaratlan görcsben feszeng a kezelőasztalon, ezért kérem, hogy kényelmes, laza ruhát hozzon mindenki magával.

Hogyan zajlik egy kezelést?

Egy közvetlen beszélgetés során meghallgatom az aktuális panaszokat, közösen feltárjuk a kórelőzményt, miközben már szemrevételezem a testtartást, a statikai viszonyokat, a mozgást, a járást. Fizikális vizsgálattal felmérem a gerinc és a végtagok ízületeinek helyzetét, mozgását, az izmok állapotát, és célzott tesztekkel pontosítom a probléma okát.

Az elváltozásokat összevetem a már korábban készült röntgen, CT, MR felvételekkel és ezek alapján állítom fel a diagnózist. A kezelés személyre szabott, a számos manuális technika közül csak azokat alkalmazom, melyek úgy hatékonyak, hogy közben nem ártalmasak, például egy csontritkulásos páciens esetén kerülöm a hirtelen, nagy erőhatásokat, és lágyabb fogásokat használok.

Általánosságban elmondható, hogy a felületes kötőszöveti és izom problémáktól haladunk a mélyebb ízületi blokkok oldása felé, majd a kialakult, kedvezőbb helyzetet próbáljuk megtartani az aktív erősítő gyakorlatokkal, amelyek egyébként a kötelező házi feladat részét képezik.

A kezelés előtt elég pár perccel megérkezni, hogy ne kelljen várakozni.

Mennyibe kerül egy kezelés?

Terápiás kezelés: 15000 Ft 

 

 

Hány kezelésre lesz szükség?

Amennyiben csak egy ízületi korrekcióról van szó, akkor elég lehet egy kezelés is, de általában a problémák nem új keletűek, hanem régóta kompenzált, degeneratív elváltozások, ahol a legerősebb fájdalom elfedi a többit. A kezelések és a házi feladatok rendszeres végzésének hatására, ahogy a panaszok enyhülnek, úgy egyre ritkábban lesz szükség a találkozásokra. A cél, hogy a kóros tartás, illetve mozgásminta megtörjön és a funkcionális egyensúly helyreálljon.

Lehetőleg ékszer és smink nélkül, még fodrászat előtt jöjjön kezelésre!

A kezelés a megbeszélt időpont előtt legalább 24 órával telefonon vagy SMS-ben térítésmentesen lemondható. Gondoljunk azokra, akiknek az így felszabaduló időpont jó lehet!

 

Időpont egyeztetés